Fonyódi látnivalók

 Programok és fesztiválok

  • feltöltés alatt

 

 

Fonyódról

Fonyód a Balaton kilátója, az élmények városa. A fonyódi domboldalakra felvezető panoráma sétányon, és a villasoron gyalogos vagy akár túrakerékpáros útvonalon áttekintőbb képet kaphatunk. Érdemes ellátogatni a Várhegyi szép kilátóba vagy a Sipos hegyen található körpanorámás kilátótoronyba ahonnan szinte madártávlatból élvezhetjük a látványt

Fonyódi strandok

Fonyód központi strandja a Sándor telepi Panoráma strand, a hajóállomás mellett, a vasútállomás közelében található. A 2016-os szezonra teljesen megújult a strand. Fövenyes partszakaszt, új játszótereket, mosdókat alakítottak ki. Kicsik és nagyok is megtalálhatják a számukra megfelelő aktív időtöltést a strandon. Hatalmas homokos focipálya, sok játéklehetőség (csúszdák, várak, kalózhajós-vizes játszótér stb.), napozóstég és napozószigetek,valamint homokos öblök és félszigetek. Felnőtteknek 400, gyerekeknek, nyugdíjasoknak 200 forint a belépő minden nap 9-19 óra között. A panoráma strand mellett több ingyenes strand is várja az idelátogatókat, a Bélatelepi szabad strand, az Árpád Parti szabad strand és a Tunsgram szabad strand. Mindegyik családias jellegű, kisgyermekek fürdésére is alkalmas vízmélységgel.

2017 májusában újra nyitotta kapuit az örök szerelem háza a Kripta villa. Az épületben megtalálhatjuk a villa kávézót is, amelynek tetőteraszáról lélegzetelállító látvány tárul elénk, a Balaton legszebb panorámájával büszkélkedhet. Sok szeretettel vár minden látogatót egész nyáron.

A Vigadó Téren, a szabadtéri színpadon koncertjeink, nagy rendezvényeink, fesztiváljaink teszik felejthetetlenné a balatoni nyaralásukat. Rockbalaton, Hal és petyek napok, Harcsafesztivál, Szent István napok, retro hétvége várja az idelátogatókat.

Gyógyvíz és termálvíz kedvelői negyed óra alatt a felújított Buzsáki Csisztafürdőben lubickolhatnak.

A kikötőből napi többszöri közvetlen hajójárattal eljuthatunk Badacsonyba, és többféle hajós program közül lehet válogatni (sétahajó, diszkó hajó)

Szerdán és szombaton a híres fonyódi nagypiac várja a vásárlóközönséget. Kapható friss zöldség és gyümölcs helyi és környékbeli termelőktől, ruhanemű minden korosztálynak, háztartási felszerelés és textíliák. A kisállat piacon kutyát, macskát vásárolhatunk. A fedett piaccsarnokban őstermelők áruját szerezhetjük be. A piac sárga sátra alatt régiségek között kutakodhatunk és lelhetünk kincsekre. A Vigadó téri üzletsoron gasztronómiai különlegességekkel és ajándéktárgyakkal találkozhatunk.

 

Aktuális hírek, akciók

Nincsenek hírek és akciók!

SZÉP kártya elfogadó hely

Erzsébet utalvány elfogadó hely

 

Árajánlat kérése

Kérjük adja meg az adatait az alábbi űrlapon és az Ajánlatot kérek gombra kattintva küldje el nekünk. Az ajánlatkérés megérkezését követően kérésének megfelelő ajánlatot adunk!

×